c S
Deutsche Bank v prvem četrtletju s padcem dobička 26.04.2018 10:30 Frankfurt, 26. aprila (STA) - Največja nemška banka Deutsche Bank je v luči višjih stroškov in padajočih prihodkov prvo trimesečje sklenila s padcem dobička. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je čisti dobiček v prvem četrtletju znašal 120 milijonov evrov, medtem ko se je v enakem lanskem obdobju ustavil pri 575 milijonov evrov.

Trenutni donosi preprosto niso sprejemljivi, je ob objavi poslovnih rezultatov dejal prvi mož banke Christian Sewing, ki je vodenje Deutsche Bank prevzel pred dobrima dvema tednoma. Dodal je, da namerava banka zlasti v ZDA oklestiti naložbeno vejo poslovanja in se osredotočiti predvsem na evropske komitente.

"Ti rezi so boleči, a se jim žal ne moremo izogniti, če želimo zagotoviti dolgoročno konkurenčnost Deutsche Bank," je dejal Sewing.

Prihodki od prodaje so v prvem četrtletju padli za pet odstotkov na sedem milijard evrov, predvsem na račun manjšega trgovanja z delnicami in z valutami. Za razliko od Deutsche Bank so ameriški rivali zaradi turbulence na finančnih trgih zabeležili znatno rast dobička, še poroča dpa.