c S
Nexon zanika zanimanje za Bitstamp 26.04.2018 07:20 Seul/Ljubljana, 25. aprila (STA) - Južnokorejski razvijalec računalniških iger Nexon je zanikal, da ga zanima prevzem menjalnice kriptovalut Bistamp, ki sta jo ustanovila Slovenca Nejc Kodrič in Damijan Merlak. Kot poročajo južnokorejski mediji, Nexon Korea po besedah prvega moža Lee Jung-huna "nima nobenega opravka s prevzemom Bitstampa".

Lee je danes pred novinarje stopil na sedežu podjetja v južnokorejskem mestu Pangyo.

"Nobenih načrtov nimamo za povezavo kriptovalut z našim poslom iger," je dejal. To sicer ne pomeni, da Nexona ne zanima tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain) pri razvoju iger, je še dodal.

Business Insider je pred tem - ob sklicevanju na dva vira blizu pogovorov - navajal, da je Bitstamp naprodaj in da je Nexon v najboljšem položaju za njen prevzem. Multinacionalka naj bi za Bitstamp ponujala okoli 350 milijonov dolarjev.

Nexon je sicer lani septembra posredno postal večinski lastnik tretje največje borze s kriptovalutami v Južni Koreji, Korbit.

Menjalnico Bitstamp, ki je danes zaradi lažjega poslovanja po vsej EU registrirana v Luxembourgu, deluje pa še v Veliki Britaniji in ZDA, sta leta 2011 ustanovila Slovenca Merlak in Kodrič, ki sta tudi po približno tretjinska lastnika. Lani sta zasedla šesto in osmo mesto na lestvici 100 najbogatejših Slovencev, ki jo pripravljajo na časniku Finance.