c S
Skupina Podravka z najboljšim prvim četrtletjem doslej 26.04.2018 07:20 Zagreb, 25. aprila (STA) - Hrvaška Podravka Grupa je v prvih treh mesecih leta ustvarila nekaj manj kot 990 milijonov kun (133,8 milijona evrov) prihodkov, kar je 8,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. To je najboljši rezultat v prvem četrtletju doslej, so izpostavili v Podravki. Čisti dobiček je narasel z 18 milijonov kun na nekaj manj kot 70 milijonov kun.

Skupina je rast dobičkonosnosti zabeležila v vseh segmentih poslovanja. Prihodki družbe Žito, ki je del skupine Podravka, so se povečali za 9,4 odstotka, so danes sporočili iz družbe s sedežem v Koprivnici.

Krepitev prihodkov je bila večinoma posledica večje prodaje Podravkinega segmenta hrane zaradi močnejših prodajno-oglaševalnih dejavnosti ter razširjanja distribucije posameznih kategorij izdelkov, so ocenili.

V osrednji in vzhodni evropski regiji so zabeležil največjo rast prihodkov od prodaje. Povečali so se za 15,9 in 14,9 odstotka. Tudi v regiji Adria, ki je najbolj pomembna v okviru skupine, so se prihodki povečali za 6,3 odstotka ali za 40 milijonov kun.

V letu 2018 je uprava osredotočena na nadaljevanje organske rasti, znižanja zadolženosti in izboljšanja interne učinkovitosti, so sklenili.