c S
Twitter z drugim zaporednim četrtletnim dobičkom 25.04.2018 14:21 Washington, 25. aprila (STA) - Ameriški Twitter je danes poročal o drugem zaporednem pozitivnem poslovnem četrtletju, potem ko je spletno družbeno omrežje prej več let brodilo po rdečih številkah. V prvem trimesečju je tehnološki velikan ustvaril 61 milijonov dolarjev čistega dobička, k čemur so pripomogli predvsem višji prihodki iz naslova oglaševanja.

Prihodki prvega četrtletja so se glede na enako obdobje lani povečali za 21 odstotkov na 665 milijonov dolarjev. Število rednih mesečnih uporabnikov Twitterja je medtem od konca lanskega leta poraslo za šest milijonov na 336 milijonov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rezultati so presegli pričakovanja analitikov, delnica Twitterja pa je v trgovanju pred odprtjem borznega parketa poskočila za skoraj šest odstotkov.

Po besedah glavnega izvršnega direktorja Twitterja Jacka Dorseyja so nedavne spremembe pomagale povečati aktivnost uporabnikov na družbenem omrežju. "Povečali smo število uporabnikov in aktivnost ... ter nadaljevali svoje delo v smeri lažjega sledenja temam, interesom in dogodkom na Twitterju," je izpostavil.

Dobičkonosnost je pomemben dosežek za Twitter, ki je od vstopa na borzo nenehno beležil izgubo, kar je sprožalo pomisleke o njegovem prihodnjem lastništvu. Gre za spletno družbeno omrežje, ki je uspelo pritegniti številne zvezdnike, politike ter druge vplivneže, manj pa je priljubljeno med širšo uporabniško skupnostjo, poroča AFP.