c S
Lekovi zaposleni z različnimi aktivnostmi tudi letos vračajo družbi 25.04.2018 10:14 Ljubljana, 25. aprila (STA) - Zaposleni švicarskega farmacevtskega koncerna Novartis v Sloveniji že 14. leto zapored v okviru projekta Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo vračajo družbi in okolju. 650 Lekovih zaposlenih tako že od sredine aprila sodeluje v 26 dejavnostih in projektih. Gre sicer za del globalne Novartisove pobude na področju družbene odgovornosti.

Novartis projekt Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo v Sloveniji pripravlja že štirinajstič in zaposleni v Sloveniji se tako pridružujejo več kot 23.000 sodelavcem na šestih celinah in v 58 državah, ki podpirajo neprofitne in lokalne organizacije.

Globalna pobuda švicarskega velikana poteka medtem že 22. leto in obeležuje nastanek Novartisa leta 1996. Zaposlene želi spodbuditi, da se ozrejo okoli sebe in na lokalni ravni ponudijo pomoč tistim, ki jo potrebujejo, so pojasnili v Leku, ki je Novartisova slovenska družba.

Kot so dodali, so Novartisu v teh letih sledila tudi številna druga slovenska podjetja, kar je bil tudi eden od namenov spodbujanja korporativnega prostovoljstva.

Pobuda, ki se je dejansko začela kot dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, je vmes prerasla v mesec dni trajajoče dejavnosti. Novartis zaposlene v tem času spodbuja in jim omogoča, da izbranim dejavnostim namenijo svoj delovni čas in se jim tudi popolnoma posvetijo.

Zaposleni se v teh dneh družijo s starostniki, darujejo kri, zbirajo hrano, urejajo okolice šol in drugih ustanov, pripravljajo izlete za otroke s posebnimi potrebami in še mnogo več.

Prostovoljske dejavnosti so se v Novartisu v Sloveniji začele 16. aprila, končale pa se bodo 15. maja.

Predsednik uprave Leka in predsednik Novartisa v Sloveniji Zvone Bogdanovski je pojasnil, da bodo Lekovi zaposleni skupaj letos prostovoljstvu namenili več kot 5200 ur.

V 14 letih skupaj so medtem prostovoljstvu namenili več kot 33.000 ur, pomagali več kot 60 različnim organizacijam in več kot 12.000 posameznikom.