c S
Mariborska Energija plus z energetsko samooskrbo na ključ 24.04.2018 13:25 Maribor, 24. aprila (STA) - Mariborsko podjetje Energija plus, hčerinska družba Elektra Maribor, je danes predstavilo nov produkt Sončni plus, s katerim bodo uporabnikom omogočili izgradnjo optimalne in visokokakovostne sončne elektrarne za samooskrbo na ključ. S partnerji bodo pomagali pri načrtovanju, urejanju dokumentacije in subvencije Eko sklada do končne izvedbe.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal direktor podjetja, ki skrbi za trženje električne energije, Bojan Horvat, je samooskrba trend, ki ga v podjetju pozdravljajo. "Ker želimo biti med boljšimi ponudniki, smo v sodelovanju s partnerji pripravili produkt, ki kupcem omogoča kakovostno, celostno in cenovno ugodno pot do individualne energetske samooskrbe," je poudaril Horvat.

S sončno elektrarno za samooskrbo bodo uporabniki pridobili lasten brezplačen vir energije za pokritje domačih potreb po električni energiji. V času življenjske dobe sončne elektrarne, katere proizvajalec je ameriško podjetje Amerisolar in zagotavlja vsaj 30 let brezhibnega delovanja, si bodo zagotovili izjemne prihranke pri stroških, ki jih bodo lahko porabili za druge namene.

Kot so izračunali v Energiji plus, lahko izračunani prihranek družine, ki se ogreva na elektriko in katere letni strošek električne energije v povprečju znaša 1615 evrov, po 30 letih znaša več kot 29.000 evrov. Družina, ki se ogreva na kurilno olje in bo sončno elektrarno nadgradila še s toplotno črpalko, pa lahko v življenjski dobi elektrarne prihrani celo več kot 48.000 evrov.

Sicer pa je širitev ponudbe energentov in storitev osnovna razvojna usmeritev omenjenega podjetja. Ponujeni produkt po besedah Horvata zajema brezplačno svetovanje na sedmih prodajnih mestih, ureditev vse potrebne dokumentacije in soglasij, brezplačno pomoč pri ureditvi dokumentacije za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada, ene najkakovostnejših solarnih modulov na trgu in strokovno montažo na ključ.

"Investicija v izgradnjo sončne elektrarne se bo povrnila v osmih do desetih letih, ob tem pa je še bolj pomembno, da smo lokalni partner in zagotavljamo kar 30-letno linearno garancijo na delovanje fotovoltaičnih modulov," je še povedal Horvat.