c S
SAP v luči dobrih četrtletnih rezultatov zvišal celoletno napoved 24.04.2018 09:33 Berlin, 24. aprila (STA) - Nemški SAP je v prvem četrtletju na letni ravni povečal čisti dobiček za 33 odstotkov na 708 milijonov evrov, prihodki od prodaje pa so ostali skoraj nespremenjeni. V luči rasti dobička je največji evropski proizvajalec programske opreme zvišal tudi celoletno napoved, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dobiček iz poslovanja se je povečal za 52 odstotkov na eno milijardo evrov, prihodki od prodaje pa so ostali skoraj nespremenjeni pri 5,3 milijarde evrov.

Prodaja storitev računalništva v oblaku je poskočila za 18 odstotkov na skoraj 1,1 milijarde evrov, prodaja licenc in podpore za tradicionalno programsko opremo pa je padla za štiri odstotke na 3,3 milijarde evrov.

Izvršni direktor Bill McDermott je ob objavi poslovnih rezultatov dejal, da je poslovanje v prvem četrtletju, s katerim so presegli pričakovanja, še povečalo zaupanje delničarjev v podjetje. Ob tem so v podjetju izrazili še upanje, da bodo v drugem četrtletju zaključili s prevzemom kalifornijske družbe Callidus Software.

Podjetje je v luči rasti dobička v prvem četrtletju dvignilo tudi celoletno napoved poslovanja. V letošnjem letu pričakujejo 5,5-odstotno rast prihodkov od prodaje, ki naj bi se ustavili med 24,8 in 25,3 milijarde evrov. V prejšnji napovedi so ciljali na prihodke med 24,6 in 25,1 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja naj bi se okrepil za okoli 8,5 odstotka na med 7,35 in 7,5 milijarde evrov.