c S
Predsednik koroške območne gospodarske zbornice postal Andrej Gradišnik 21.04.2018 07:30 Dravograd, 20. aprila (STA) - Predsedovanje GZS Območni zbornici Koroška je danes prevzel glavni direktor družbe Sij Metal Ravne Andrej Gradišnik. Nasledil je Mojco Kert, ki ji je mandat na tem mestu prenehal predčasno zaradi pripojitve družbe Petrol Energetika, ki jo je vodila Kertova, k matični družbi Petrol. S tem je namreč Kertovi prenehal mandat v upravnem odboru.

Upravni odbor koroške območne gospodarske zbornice je sklep o imenovanju Gradišnika za predsednika sprejel na današnji seji. Obenem je ob podpredsedniku Bogdanu Kadišu, ki je direktor družbe Monter Dravograd, za podpredsednika imenoval še direktorja družbe Bijol, Janeza Bijola.

Z imenovanjem za predsednika je Gradišnik postal tudi član upravnega odbora krovne Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Mandat aktualnega upravnega odbora regijske zbornice traja do sredine leta 2019 in šteje 13 članov, strokovno delo direktorice koroške območne zbornice pa bo še naprej opravljala Aleksandra Gradišnik, so še sporočili iz GZS Območne zbornice Koroška.