c S
Bosch kljub negotovosti zaradi uvoznih dajatev v gradnjo tovarne v Mehiki 23.04.2018 07:42 Stuttgart, 22. aprila (STA) - Največji proizvajalec avtomobilskih delov na svetu, nemški Bosch, bo kljub negotovosti zaradi uvedbe ameriških uvoznih dajatev začel gradnjo nove velike tovarne v mehiškem mestu Celaya. Do leta 2019 bodo v gradnjo tovarne, ki bo osredotočena na proizvodnjo elektronskih komponent, vložili več kot 100 milijonov evrov.

Bosch ima že sedaj 12 proizvodnih obratov v Mehiki, v katerih zaposluje okrog 16.000 ljudi, je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Z odprtjem nove tovarne nameravajo v mestu, ki je 215 kilometrov oddaljeno od mehiške prestolnice, odpreti še okrog 1200 novih delovnih mest.

"Imamo jasno strategijo lokalne proizvodnje," je za dpa pojasnil vodja Bosch Mexico Rene Schlegel. Ob tem je dejal, da so uspešni tudi s proizvodnjo v Severni Ameriki.

Z obstoječimi proizvodnimi zmogljivostmi sicer ne morejo zadostiti povpraševanju po elektronskih komponentah v avtomobilskem sektorju, zato potrebujejo novo tovarno, so povedali.