c S
V Piranu z majem višje cene avtobusnega prometa 23.04.2018 07:42 Piran, 22. aprila (STA) - Piranski občinski svet je na marčni seji sprejel sklep o dvigu cen v avtobusnem prometu. Cena mesečne vozovnice v mestnem in primestnem prometu, za katero je zdaj treba odšteti sedem evrov, bo po novem znašala devet evrov, cena za nakup vozovnice v predprodaji pa se bo z 0,60 dvignila na 0,70 evra. Nove cene bodo začele veljati 1. maja.

Cene vozovnic mestnega in primestnega avtobusnega prometa se sicer niso spreminjale že od maja 2012, so spomnili na piranski občini.

Strokovne službe občine so pred predlogom za spremembo cen preverile cene avtobusnih prevozov v mestnem in primestnem prometu v primerljivih občinah, in sicer Mestni občini Koper in Mestni občini Novo mesto, ki imata istega koncesionarja. Cene mesečnih vozovnic v Kopru znašajo deset evrov, cena vozovnice v predprodaji pa 0,80 evra. Cene mesečnih vozovnic v Novem mestu znašajo devet evrov, v predprodaji pa 0,60 evra, so še navedli na Občini Piran.