c S
Nestle v četrtletju z večjo prodajo 20.04.2018 07:09 Zürich, 19. aprila (STA) - Nestle je v prvem četrtletju zabeležil 21,3 milijarde švicarskih frankov (17,8 milijarde evrov) prihodkov od prodaje, kar je 1,4 odstotka več kot v primerljivem obdobju lani. Prvo trimesečje je sicer za podjetje minilo v znamenju spora z večjimi evropskimi trgovinskimi verigami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Največjo rast prihodkov je Nestle zabeležil v Aziji, kjer se je zahvaljujoč močni prodaji v času kitajskega novega leta prodaja na letni ravni povečala za 4,7 odstotka.

V Evropi se medtem proizvajalec Nescafeja, Maggija in Kit Kata sooča s padcem cen in sporom z večjimi trgovci. Nemška veriga Edeka, francoski Intermarche, španski Eroski, italijanski Conad, belgijski Colruyt in švicarski Coop so namreč združili moči in na Nestle vršijo pritisk za boljše odkupne pogoje.

Da bi poudarili svojo odločnost, so omenjeni trgovci, ki sicer prispevajo 2,6 odstotka Nestlejeve prodaje, izdelke proizvajalca umaknili s polic.

Nestle o četrtletnem dobičku ne poroča, slednjega objavi v polletnem in letnem poročilu poslovanja, še poroča dpa.