c S
Unilever v prvem četrtletju s padcem prihodkov 20.04.2018 07:09 Haag, 19. aprila (STA) - Britansko-nizozemski proizvajalec izdelkov za široko potrošnjo Unilever je v prvem četrtletju ustvaril 12,6 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 5,2 odstotka manj kot v prvem trimesečju lani. V podjetju so ob tem napovedali šest milijard evrov vreden program odkupa lastnih delnic, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izvršni direktor podjetja Paul Polman je kljub padcu prihodkov v prvem četrtletju izrazil prepričanje, da je Unilever na pravi poti, pri čemer je izpostavil štiriodstotno rast prodaje na razvijajočih se trgih.

Pred Unileverjem je po poročanju AFP naporno leto. Polman je napovedal, da bodo maja zagnali šest milijard evrov vreden program odkupa lastnih delnic. Ob tem je dodal, da bo podjetje za osem odstotkov zvišalo dividende, kar odraža zaupanje v njihov načrt.

Unilever se sicer poslavlja od proizvodnje margarine. Decembra so sporočili, da so proizvodnjo margarine in namazov za kruh, med njimi sta Rama in Becel, prodali ameriškemu finančnemu skladu KKR, ki je med drugim lastnik v Sloveniji prisotne skupine United Group. Kupnina je znašala 6,8 milijarde evrov, zaključek posla pa je pričakovati sredi leta.