c S
Okoljsko ministrstvo: 20 milijonov evrov smo nakazali Rudniku urana Žirovski vrh 20.04.2018 07:25 Ljubljana, 19. aprila (STA) - Slovenija je za zapiranje Rudnika urana Žirovski vrt najela posojilo v višini 20 milijonov evrov. Denar je bil v treh tranšah nakazan na ministrstvo za okolje in prostor, nato pa na rudnik, je v Odmevih na TV Slovenija povedala direktorica direktorata na ministrstvu za okolje in prostor Tanja Bolte.

Ob tem je poudarila, da je bil denar nakazan v letih 2004, 2005 in 2006, in sicer vsako leto nekaj več kot šest milijonov evrov oz. skupaj 20,04 milijona evrov.

TV Slovenija je poročala, da je Slovenija za zaprtje rudnika urana najela 20 milijonov evrov posojila, tega denarja pa rudnik naj ne bi dobil. O usodi tega denarja v prispevku ni vedel niti trenutni predsednik nadzornega sveta podjetja Darjan Petrič, ki je dejal, da se ne spomni, da bi denar prišel. Če bi teh 20 milijonov evrov res prišlo v podjetje, bi ga lahko že zdavnaj zaprli, tako pa morajo prositi za vsak evro, je dejal.