c S
Esotech bo v Ukrajini postavil čistilno napravo 18.04.2018 16:10 Velenje, 18. aprila (STA) - Velenjska družba Esotech je mestu Žitomir v Ukrajini pridobila posel projektiranja in izvedbe komunalne čistilne naprave velikosti 220.000 populacijskih enot. Vrednost investicije je 10,5 milijona evrov, so danes sporočili iz družbe.

Projektantska ekipa Esotecha je že na lokaciji, pravijo v družbi in dodajajo, bodo zaradi oddaljenosti, posebnih zahtev projekta, trga in za uspešnost projekta vzpostavili nov poslovni model, čemur bodo sledile tudi spremembe v organizaciji projekta in podjetja.

Nujnost prilagajanja poslovnih modelov za različne trge narekujejo tudi drugi letos pridobljeni posli - v Črni gori, Srbiji, BiH in na Hrvaškem, navajajo v družbi.

Esotech je septembra lani odprl predstavništvo v Kijevu ter vzpostavil odlične odnose s slovenskim ministrstvom za zunanje zadeve in slovensko ambasado v Kijevu, ki jim je omogočila dostop do odgovornih oseb na najvišjih mestih v ukrajinski vladi, so dodali v družbi.

Predstavniki Esotecha - ki se med drugim ukvarja z napravami za pripravo pitne vode, čistilnimi napravami za odpadne vode, sistemi daljinskega ogrevanja in informacijskimi upravljalskimi sistemi za infrastrukturna omrežja - so bili skupaj s predstavniki podjetij Duol, Impakta Metal, Iskratel, MVM TEL, ENOOP, Gostol in Tam Europe v gospodarski delegaciji ob obisku državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Aleša Cantaruttija v Ukrajini novembra lani.