c S
Stečajni upravitelj Polzele v tretjo prodajo poslovne celote 18.04.2018 13:28 Polzela, 18. aprila (STA) - Stečajni upravitelj Tovarne nogavic Polzela Zlatko Hohnjec se je odločil, da razpiše že tretjo javno dražbo z zviševanjem izklicne cene, na kateri bo skušal prodati poslovno celoto Polzele po izklicni ceni v višini 2,46 milijona evrov. Ker se mora o dražbi izreči še ločitveni upnik, pa Hohnjec datuma javne dražbe še ni določil.

V primeru, da tudi ta javna dražba ne bi bila uspešna, bi Hohnjec takoj po dražbi poskusil prodati blagovno znamko Polzela in zaloge gotovih izdelkov. Izklicna cena znaša skoraj 540.000 evrov in jo bo treba prav tako zviševati, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

Kot je pojasnil Hohnjec, doslej kupci niso izkazali interesa za nakup poslovne celote Polzele, je pa ponudbo za blagovno znamko in zaloge dal resen ponudnik.

Pri prvem zbiranju ponudb je Hohnjec izklicno ceno za poslovno celoto Polzele postavil pri 2,8 milijona evrov, pri drugem zbiranju pa jo je znižal za 400.000 evrov.

Hohnjec je za ta mesec razpisal javno dražbo za prodajo premoženja družbe, in sicer apartmaja v Čatežu skupaj z opremo z zviševanjem izklicne cene, ki je določena v višini 31.179 evrov. Maja pa bo prek javne dražbe skušal prodati pet parkirišč znotraj tovarne po izklicni ceni v višini 87.284 evrov.