c S
Goldman Sachs v prvem četrtletju s skoraj 30-odstotno rastjo dobička 18.04.2018 07:20 Washington, 17. aprila (STA) - Ameriška investicijska banka Goldman Sachs je v prvem letošnjem četrtletju zabeležila 2,7 milijarde dolarjev (okoli 2,2 milijard evrov) čistega dobička, kar je 26,6 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Prihodki so se okrepili za 25 odstotka na 10 milijard dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izvršni direktor banke Lloyd Blankfein je poslovne rezultate v prvem trimesečju označil za solidne. Kot je dodal, je banka še naprej v položaju, v katerem najbolje služi strankam, ob čemer globalno gospodarstvo še naprej raste, centralne banke pa počasi sproščajo določene stimulativne ukrepe.

Banka je padec prihodkov in naslova svetovanja podjetjem uspešno nadoknadila z višjimi prihodki iz organizacije izdaj delnic in obveznic, so navedli v poročilu.

Banka je sicer poročala še o višjih stroških na zaposlene in višjih nepovratnih stroških. Del teh gre pripisati tudi rastoči spletni banki, s katero Goldman Sachs cilja na vsakodnevne uporabnike, še poroča AFP.