c S
Na celjskem sejmišču se začenja prvi sejem TechExpo 18.04.2018 08:19 Celje, 18. aprila (STA) - Na celjskem sejmišču bo od danes do sobote potekal prvi tehnološki sejem TechExpo. Na sejmu, ki ga bo odprl gospodarski minister, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek, se bo predstavilo 500 blagovnih znamk s področja tehnologije. Sejem bo pokrival dolgoletna vsebinska področja energetike ter industrijskega vzdrževanja in čiščenja.

V družbi Celjski sejem so dodali tehnološka področja avtomatizacije, mehatronike in industrijske elektronike ter lesnoobdelovalnih strojev, orodij in repromateriala ter gozdne tehnologije. Nova vsebinska področja tvorijo celoto in omogočajo predstavitev novim ponudnikom izdelkov in storitev.

Na prvem sejmu TechExpo bodo tako prisotni proizvajalci, uvozniki in distributerji izdelkov in storitev, povezanih z avtomatizacijo, mehatroniko, sistemi meritev, testiranja in kontrole v industriji, montažo in operativno tehnologijo, računalniškim vidom, sistemi za pozicioniranje, tehnologijo pogonov, senzoriko, sistemi nadzora, sistemi in napravami za varovanje in opazovanje, napajalnimi sistemi, software - aplikativnimi rešitvami.

Program lesnoobdelovalni stroji, orodja in repromaterial ter gozdna tehnologija je popolnoma nov vsebinski sklop, ki je namenjen lesni industriji in mizarskim delavnicam. Lesna stroka v Sloveniji namreč praktično nima svojega neodvisnega strokovnega dogodka, ki bi vodilnim igralcem na tem področju omogočil predstavitev novosti, idej in strategij. Ciljna skupina obiskovalcev so mizarji, proizvajalci pohištva, žagarski obrati, tesarji, parketarji in gozdni delavci.

Na sejmu si bo mogoče ogledati številne kakovostne in napredne rešitve. Predstavljeni izdelki in storitve omogočajo bistveno povečanje učinkovitosti proizvodnje in maksimalen izkoristek materiala, pa zagotavljajo razstavljavci sejma.