c S
Direkcija za infrastrukturo na posebnih spletnih straneh o svojih projektih 17.04.2018 10:07 Ljubljana, 17. aprila (STA) - Direkcija RS za infrastrukturo si prizadeva za bolj pregledno obveščanje o projektih, ki jih izvaja na glavnih in regionalnih cestah ter javni železniški infrastrukturi. Za informiranje o cestnih projektih je poskusno vzpostavila spletno stran cestniutrip.si, železniške projekte pa predstavlja na strani krajsamorazdalje.si.

Direkcija upravlja s skoraj 6000 kilometri glavnih in regionalnih cest ter ob aktivnostih rednega vzdrževanja in upravljanja vodi tudi vrsto investicijskih aktivnosti. Da bi bilo obveščanje boljše, je poskusno vzpostavila spletno stran www.cestniutrip.si s podatki o projektih in zemljevidom.

Na njej predstavlja podatke za 88 aktivnih od skupaj več kot 700 projektov. Kot so še danes sporočili iz direkcije, bodo podatke o novih gradbiščih dodajali tedensko, pozneje pa predvidevajo tudi objavo podatkov o projektih, ki so še v fazi priprave.

Ker direkcija predvsem s pomočjo evropskih sredstev gradi in obnavlja tudi javno železniško infrastrukturo, predstavitev projektov, ki jih je izvedla oz. jih izvaja, objavlja na spletni strani www.krajsamorazdalje.si, so še navedli.