c S
Tožilstvo zavrglo ovadbo proti Gantarju zaradi podeljevanja koncesij 16.04.2018 12:57 Ljubljana, 16. aprila (STA) - Nekdanji minister za zdravje in poslanec DeSUS Tomaž Gantar je danes pojasnil, da je okrožno tožilstvo v Ljubljani zavrglo ovadbo, ki jo je proti njemu zaradi domnevno nezakonitega podeljevanja koncesij v času njegovega ministrovanja pred več kot letom dni vložilo ministrstvo za zdravje. Obvestilo tožilstva je prejel v petek.

Gantar je danes v izjavi v DZ ponovil, da so ves čas delali v skladu z zakonom, tudi pri podeljevanju koncesij. Ovadba je bila po njegovem mnenju zavržena na podlagi zaslišanj. "Tudi jaz sem bil zaslišan na Generalni policijski upravi na podlagi dokumentacije. To je po mojem mnenju pričakovana odločitev glede na to, da zakonodaja, po kateri smo mi delali, ni terjala javnih razpisov za podeljevanje koncesij," je povedal in dodal, da je bil to glavni razlog za kazensko ovadbo.

Tudi danes je bil oster do ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc. "Ministrica je na nek način izrabila svoj položaj za izsiljevanje, grožnje ali kakor koli, glede na to, da sem bil pogosto kritičen do njenega dela," je ocenil. "Veseli me, da je to zaključeno in da se mi vsaj s to ministrico ne bo treba več ukvarjati, ne zdaj, ne pozneje," je dodal.

Kolar Celarčeva pa je že ob vložitvi ovadbe zatrdila, da ne gre za nikakršna osebna obračunavanja ali maščevanje. Kot je pojasnila, so na ministrstvu za zdravje ugotovili, da je v preteklosti pri podeljevanju koncesij prišlo do postopkov, ki niso bili skladni z veljavno zakonodajo. Spomnila je, da je dolžnost vsakega državljana, da take neskladnosti naznani pristojnim organom.