c S
Nikoliću še en mandat finančnega direktorja HSE 16.04.2018 07:25 Ljubljana, 13. aprila (STA) - Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na današnji seji Stojanu Nikoliću podaljšal mandat finančnega direktorja za naslednje štiriletno obdobje, ki se bo začelo oktobra, so sporočili iz družbe. Imenovanje so soglasno podprli vsi nadzorniki, ki so ocenili, da je Nikolić v celoti upravičil njihova pričakovanja.

Nikolić je bil na mesto finančnega direktorja, člana poslovodstva HSE, imenovan znotraj zakonskega dovoljenega obdobja pred iztekom prvega štiriletnega mandata, ki ga je nastopil 1. oktobra 2014, so sporočili iz HSE.

Imenovan je bil na osnovi predloga kadrovske komisije nadzornega sveta, na današnji seji pa so njegovo imenovanje soglasno podprli vsi nadzorniki. Kot je dejal njihov predsednik Milan Perović, je Nikolić s svojimi rezultati v celoti upravičil njihova pričakovanja.

S ponovnim imenovanjem Nikolića je po navedbah HSE zadovoljen tudi generalni direktor Matjaž Marovt. "Pred HSE so številni izzivi in priložnosti, ki sva jih s Stojanom Nikolićem zastavila v preteklem obdobju. Njegovo današnje ponovno imenovanje družbi zagotavlja kontinuiteto, stabilnost in zagotovilo, da bomo zastavljene cilje uresničili v načrtovanem obsegu in na že preverjen, utečen način," je poudaril.

Nikolić je ob ponovnem imenovanju napovedal, da bo poslovodstvo HSE nadaljevalo številne že začete aktivnosti na področju reorganizacije skupine HSE in njene poslovno-finančne stabilnosti. "HSE je v zadnjih letih v izjemno zahtevnih tržnih razmerah posloval dobro, povečeval obseg trgovanja z električno energijo in - kar je najpomembneje - optimiziral poslovanje na ravni celotne skupine," je poudaril.

Dodal je, da je HSE zmanjšal tudi zadolženost skupine, in sicer za skoraj 300 milijonov evrov od začetka njegovega prvega mandata.