c S
Količevo Karton z rastjo prihodkov in novim direktorjem 16.04.2018 07:28 Domžale, 15. aprila (STA) - Papirnica Količevo Karton je lani ustvarila 160 milijonov evrov prihodkov, kar je deset odstotkov več kot predlani. Za investicije so namenili okoli pet milijonov evrov, optimistični so tudi glede obetov za letos. Z marcem je vodenje družbe prevzel Thomas Gschwendtner, ki je na položaju direktorja nasledil Branka Rožiča.

Kot so za STA pojasnili v družbi, so z lanskim poslovanjem zadovoljni. Enako velja za širše poslovno okolje, ki ga označujejo kot stabilno.

Nadaljnje uspešno poslovanje pričakujejo tudi za letos, ko bodo investicijska sredstva namenili predvsem dodatnemu zviševanju kakovosti izdelkov, razvoju industrije četrte generacije ter nadaljnjim izboljšavam vplivov na skupnost in okolje.

Količevo Karton zaposluje okoli 380 ljudi, novih zaposlitev ali odpuščanj pa ne načrtujejo.

Zdaj že nekdanji direktor Rožič, ki ga je Združenje Manager leta 2014 razglasilo za menedžerja leta, je papirnico vodil več kot 22 let. Gschwendtner, ki ga je nasledil, je zaposlen v avstrijskem koncernu Mayr-Melnhof, ki je lastnik Količevega zadnjih 20 let. Gschwendtner je bil direktor kontrolinga, od leta 2015 pa direktor sestrske papirnice v Avstriji.

Količevo Karton se je na lestvici največjih izvoznikov, ki jo je pred dnevi objavil časnik Delo, uvrstil na drugo mesto po številu izvoznih trgov. Papirnica izvaža na 97 trgov, pred njo je na lestvici le Krka s 120 trgi.