c S
Novi lastnik Krvavca pričakuje investicije države 13.04.2018 10:42 Cerklje na Gorenjskem, 13. aprila (STA) - Krvavec potrebuje od 10 do 50 milijonov evrov investicij, a gorenjski podjetnik Janez Janša, ki je prek Alpske investicijske družbe ta teden kupil skoraj 99-odstotni delež družbe RTC Krvavec, pravi, da denarja za to nima in da računa na subvencije ali investicije države. Za delež je odštel 1,68 milijona evrov, je razkril za današnje Finance.

Alpska investicijska družba je v ponedeljek od Uniorja kupila 98,56-odstotni delež RTC Krvavec, za katerega je odštela 1,68 milijona evrov, ima pa RTC Krvavec še za okoli pet milijonov evrov dolga do bank, je za časnik povedal Janša.

Napovedal je, da bodo "delali še boljše kot doslej", in glede morebitnih vlaganj povedal, da Krvavec potrebuje od 10 do 50 milijonov evrov investicij.

"Denarja za to nimamo, žičnice same ne prinašajo toliko denarja, da bi lahko vlagali v novo opremo. Računam na državo, da bo subvencionirala ali kupila nekaj novih naprav. Jaz se ne bom zadolževal, to prinaša samo trepetanje pred tem, kdaj boš potonil," je povedal.

Janša bo po lastnih navedbah najprej prokurist družbe, na skupščini sredi maja pa bodo zamenjali nadzorni svet in bo sam prevzel vodenje.

Postati želi edini lastnik RTC Krvavec; Alpska investicijska družba je namreč v četrtek objavila namero za prevzem še preostalih 1,44 odstotka delnic.

RTC Krvavec je lani ustvaril nekaj manj kot 474.000 evrov čistega dobička, potem ko je predlani ta znašal 75.000 evrov.