c S
Izolska bolnišnica četrto leto poslovala brez izgube, svet zavoda potrdil sanacijski načrt 13.04.2018 09:44 Izola, 13. aprila (STA) - Izolska bolnišnica je že četrto leto poslovala pozitivno in leto 2017 sklenila s približno 280.000 evri presežka. V bilanco tekočega poslovanja ni zajeto breme akumulirane izgube preteklih let, ki znaša 15 milijonov evrov. Za njeno sanacijo je svet zavoda v četrtek potrdil podrobni novi sanacijski program, poročajo Primorske novice.

Bolnišnica je sicer za odpravo nakopičene dolgoletne izgube prejela dvanajst milijonov evrov proračunskih sredstev, sanacijska uprava pa je morala pripraviti sanacijski načrt, ki ga je na četrtkovi seji obravnaval svet zavoda.

Direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin je po poročanju časnika povedal, da je sanacijska ekipa pripravila podroben program sanacije, ki zajema zmanjšanje stroškov poslovanja na vseh ravneh, racionalizacijo delovnih procesov tako, da bodo premišljeni in vsi usmerjeni v kakovost dela in oskrbe bolnikov. Program mora zdaj potrditi še ministrstvo za zdravje.

Glede tekočega poslovanja pa je izolska bolnišnica lansko poslovno leto sklenila z 280.000 evri prihodkov nad odhodki. To je že četrto poslovno leto, ko je bolnišnica tekoče poslovanje sklenila brez izgube. Tudi za letošnje leto načrtujejo pozitivno poslovanje s približno 150.000 do 200.000 evrov ostanka prihodka, kar bodo namenili odpravi še preostalega deleža stare izgube.

S finančno injekcijo države so namreč poravnali približno 80 odstotkov nakopičenih dolgov, preostale tri milijone evrov pa naj bi poplačali v štirih do petih letih na način, da bi zanj namenili vsakoletni ostanek prihodka ob koncu poslovnega leta, še poročajo Primorske novice.