c S
Krkina predlagana dividenda 5,5 odstotka višja od lanske 12.04.2018 09:47 Novo mesto, 12. aprila (STA) - Nadzorni svet in uprava farmacevtske družbe Krka sta na sredini redni seji nadzornikov predlagala, da se delničarjem izplača dividenda v znesku 2,90 evra bruto na delnico, kar v primerjavi z lansko dividendo predstavlja 5,5-odstotno povišanje. Pripravila sta tudi celoten predlog uporabe bilančnega dobička za preteklo leto.

Od bilančnega dobička preteklega leta v znesku nekaj več kot 169,23 milijona evrov bi za dividende tako namenili nekaj več kot 92,9 milijona evrov. Za druge rezerve iz dobička bi šlo nekaj več kot 38,16 milijona evrov, enako vsoto pa bi prenesli v prihodnje leto, je razvidno iz predloga, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Navedene zneske so izračunali ob upoštevanju stanja lastnih delnic v sredo 11. aprila. Ob objavi sklica skupščine bodo v izračunu upoštevali število lastnih delnic na dan sklica skupščine.

Delničarjem bodo omenjeni predlog posredovali na skupščini delničarjev, ki bo predvidoma 5. julija, so še zapisali v novomeški Krki.