c S
Alpska investicijska družba želi postati 100-odstotna lastnica RTC Krvavec 12.04.2018 09:45 Ljubljana, 12. aprila (STA) - Alpska investicijska družba, ki ima v lasti že 98,56-odstotni delež Rekreacijsko turističnega centra (RTC) Krvavec, je danes objavila namero za prevzem še preostalih delnic družbe. Skoraj 99-odstotni delež RTC Krvavec je bil z Uniorja na Alpsko investicijsko družba prenesen v ponedeljek, družbi pa kupnine za nista razkrili.

Unior je s prodajo lastniškega deleža, ki je bil opredeljen kot poslovno nepotrebno premoženje, uresničil zavezo, dano bankam upnicam v skladu s sindicirano kreditno pogodbo, so v torek sporočili iz Uniorja.

Družbi Unior in Alpska investicijska družba, katere lastnik je družba Infohip, zakoniti zastopnik pa kranjski podjetnik Janez Janša, kupnine za RTC Krvavec nista razkrili, po poročanju medijev pa naj bi neuradno znašala nekaj več kot milijon evrov.

Kot izhaja iz današnje objave v časniku Delo, je Alpska investicijska družba o prevzemni nameri za preostali 1,44-odstotni delež že obvestila Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo za varstvo konkurence, upravo RTC Krvavec in predstavnike delavcev oz. delavce obeh družb.