c S
Na kratko iz gospodarstva 12.04.2018 07:20 Ljubljana, 11. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Iz Abanke so sporočili, da je da je nadzornik Peter Merc v torek podal odstopno izjavo. Funkcijo bo opravljal do imenovanja novega člana nadzornega sveta, vendar najdlje do poteka trimesečnega odpovednega roka.

Družba Alea Iacta, ki ima v lasti 6930 imenskih kosovnih delnic Hranilnice Lon oz. 9,81 odstotka osnovnega kapitala družbe, je prek Ajpesa objavila zahtevo za dopolnitev dnevnega reda skupščine družbe, ki bo potekala 8. maja. Skupščini predlaga, da odpokliče člana nadzornega sveta Roberta Lična in Janka Medjo, namesto njiju pa za petletni mandat imenuje Igorja Žibrika ter Franca Žmavca. Družba Siri Investicije, ki ima v lasti 7378 delnic Hranilnice Lon, pa v svoji zahtevi za dopolnitev dnevnega reda skupščini predlaga, da za člana nadzornega sveta družbe z 9. majem za petletni mandat imenuje Miho Šlambergerja. Novega člana bi imenovali namesto Srečka Kende, ki mu je mandat prenehal 1. marca na podlagi odstopne izjave.