c S
Svet slovenjgraške bolnišnice o finančnem načrtu še na izredni seji 11.04.2018 07:16 Slovenj Gradec, 10. aprila (STA) - Svet Splošne bolnišnice Slovenj Gradec na ponedeljkovi seji ni potrdil predloga finančnega načrta bolnišnice za letos in tudi ne sanacijskega programa bolnišnice, saj pričakuje nekatere dopolnitve. Vodstvo bolnišnice bo dokumente dopolnilo, svet bolnišnice pa se bo ponovno sestal na izredni seji v petek, je danes STA povedal direktor Janez Lavre.

Kot je še pojasnil direktor bolnišnice, so priporočila članov sanacijskega odbora ministrstva za zdravje dobili prejšnji teden v torek popoldne in je bilo nemogoče priporočila vključiti v gradivo za sejo sveta zavoda, ki je bila predvidena za ta ponedeljek, gradivo pa so pošiljali prejšnji teden v sredo. Dokument bodo zdaj pravočasno dopolnili in ga bo svet zavoda obravnaval v petek.

Prav tako bodo s prejetimi usmeritvami dopolnili tudi predlog finančnega načrta bolnišnice za letos. Svet zavoda namreč želi, da se zniža zdaj planirana izguba v višini 1,9 milijona evrov, je še pojasnil Lavre. Finančni načrt bodo tako člani sveta zavoda prav tako obravnavali na petkovi izredni seji.

Finančni načrt za letos je del sanacijskega programa bolnišnice, ki je načrtovan za štiri leta, to je do vključno 2021.