c S
Štrancar zapušča položaj direktorja mariborske mestne uprave 11.04.2018 07:16 Maribor, 10. aprila (STA) - Mariborsko mestno občino zapušča Simon Štrancar, še eden v vrsti direktorjev mestne uprave, ki je mandat sklenil predčasno. Po besedah župana Andreja Fištravca sta se za odhod odločila sporazumno. Na njegovo mesto bo kot vršilka dolžnosti stopila Mateja Cekić, ki je do prenehanja delovnega razmerja Štrancarju že prevzela njegova pooblastila.

Na mariborski občini so ob tem pojasnili, da bo z imenovanjem človeka iz mestne uprave zagotovljeno, da bodo mestna uprava in vsi projekti nemoteno vodeni naprej.

Fištravec se je v popoldanski izjavi za medije Štrancarju zahvalil za dosedanje opravljeno delo, ki ga je v letu in pol mandata uspešno izvajal in pripravljal pogoje za izvedbo dalj časa pričakovanih in potrebnih infrastrukturnih projektov.

Štrancar, ki mu po sporazumni prekinitvi delovnega razmerja odpravnina ne pripada, je ob tem izrazil prepričanje, da mestno upravo zapušča v boljšem stanju, kot je bila ob njegovem prihodu. Med dosežki je izpostavil nekatere ključne projekte kot so sanacija Športnih objektov Maribor, javno-zasebna partnerstva energetskih sanacij in energetskega upravljanja, investicije v cestno ter komunalno infrastrukturo in podobno.

"Prišli smo do točke, kjer menim, da smo pomembne izzive rešili in pripravili konkretne nastavke za projekte, ki sledijo. Izkušnje, ki sem jih pridobil na tem delovnem mestu so neprecenljive, nikoli pa nisem skrival ambicij, da bi se po delovanju v javni upravi vrnil v gospodarstvo, od koder prihajam in kjer je moja dolgoročna želja razvoja kariere," je razloge za odhod pojasnil Štrancar.

Njegova pooblastila je prevzela Cekićeva, ki je že dalj časa zaposlena v mestnem uradu za finance in proračun in je tako seznanjena z vsemi aktivnostmi, ki potekajo, ter tistimi, ki so zastavljene v prihodnje. Fištravec je zato prepričan, da bo delo z vsemi pripadajočimi izzivi opravila strokovno in bo sledila ciljem, ki so za mesto in regijo ključni.

Štrancar v sredo odhaja na koriščenje presežnih ur in dopust, ki mu še pripada, svoje delovno razmerje pa bo zaključil 22. maja, ko bodo tudi opravili primopredaja poslov, dotlej pa bo Cekićeva naloge direktorice opravljala po pooblastilu.

Cekićeva je sicer magistrica ekonomskih ved in je na mariborski občini od leta 2013 zaposlena v uradu za finance in proračuna kot vodja računovodstva. Tudi pred prihodom na mestno občino je bila zaposlena v finančnih institucijah. Na mariborski občini je vselej sodelovala pri sestavi proračuna in rebalansa, podobna naloga pa jo čaka tudi pri načrtovanem rebalansu za leto 2018, ki ga bo mestni svet obravnaval na aprilski seji.

Štrancar je po Marku Žuli, Damjanu Lahu, Bojanu Babiču in Darku Frasu že peti direktor mestne uprave v času mandata župana Fištravca, ki predčasno zapušča mestno občino.