c S
Swiss Re: Katastrofe lani povzročile za rekordnih 144 milijard dolarjev zavarovanih škod 10.04.2018 15:25 Zürich, 10. aprila (STA) - Naravne nesreče ter nesreče, ki jih je povzročil človek, so lani povzročile za 337 milijard dolarjev (272,6 milijarde evrov) gospodarske škode. Kot je objavila švicarska pozavarovalnica Swiss Re, je bilo lani za rekordnih 144 milijard dolarjev zavarovanih škod, samo orkani Harvey, Irma in Maria so jih povzročili za 92 milijard dolarjev.

Vodja sektorja za nesreče pri Swiss Re Martin Bertogg je ob objavi poročila opozoril, da morajo biti zavarovalnice v prihodnje pripravljene na več let pogostejših in močnejših orkanov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Swiss Re so izpostavili tudi, da so lani zabeležili rekordno število gozdnih požarov, ki so povzročili za 14 milijard dolarjev škode. Največjo so zabeležili v ZDA in Kanadi, prav tako so visoke temperature in močan veter poskrbeli za nenadzorovane požare na Portugalskem.

AFP še poroča, da je več zavarovalnic poročalo o globokih finančnih izgubah, ki so povezane z lanskimi naravnimi nesrečami. Skupaj so nesreče povzročile za 337 milijard dolarjev gospodarske škode, kar je skoraj še enkrat več kot leta 2016, so še zapisali v Swiss Re.