c S
Interseroh Avstrija vstopil v italijanski konzorcij Remedia 10.04.2018 14:45 Ljubljana, 10. aprila (STA) - Družba Interseroh Avstrija, ki je s svojo znamko Interseroh prisotna tudi v Sloveniji, je sklenila strateško partnerstvo z italijanskim konzorcijem Remedia, ki zagotavlja ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadnimi baterijami in akumulatorji. S tem je pridobila tudi 40-odstotni delež v družbi.

Kot so sporočili iz Interseroh Ljubljana, ima Remedia status ene največjih shem za ravnanje z odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadnimi baterijami in akumulatorji v Italiji. Na letni ravni ustvari 25 milijonov evrov prometa ter ima mrežo 250 logističnih centrov in 30 partnerjev za recikliranje.

Lani je Remedia na italijanskem trgu zbrala 100.000 ton omenjenih odpadkov. Med poslovnimi partnerji konzorcija je okoli 30 največjih svetovnih proizvajalcev elektronike, med njimi tudi tehnološki velikani, kot so Apple, Samsung, Siemens, Panasonic, Vodafone, Dell, Lenovo in Hitachi.

Interseroh in Remedia na italijanskem trgu načrtujeta predstavitev inovativnih Interserohovih storitev na področju recikliranja in ponovne uporabe. Strateško partnerstvo z Remedio v Interseroh Avstrija označujejo kot svojo najpomembnejšo naložbo od ustanovitve leta 1997.

"Partnerstvo je strateško pomembna poteza, ki nas postavlja v vrh ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadnimi baterijami in akumulatorji v Italiji," je dejal generalni direktor Interseroh Avstrija Martin Ulke, ki je skrbel za sklenitev partnerstva.

To bo imelo po njegovih besedah pozitivne učinke tudi za poslovne partnerje, saj med drugim prinaša optimizacijo stroškov pri ravnanju z odpadno električno in elektronsko opremo ter odpadnimi baterijami in akumulatorji na stičišču mej med Avstrijo, Italijo in Slovenijo. Interserohovi strateški dobavitelji se bodo povezali z Remedio, družbi pa bosta tudi izmenjali najboljše prakse na področju zbiranja in razvrščanja, so še pojasnili v družbi.