c S
Svet UKC Maribor o sanacijskem programu 10.04.2018 07:35 Maribor, 10. aprila (STA) - Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo danes obravnaval sanacijski program, ki ga je na podlagi zakona o interventnih ukrepih za zagotavljanje finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov morala pripraviti uprava.

Vseh 15 bolnišnic, ki so se zaradi negativnega poslovanja znašle v sanaciji poslovanja, mora pripraviti sanacijske programe in jih poslati sanacijskemu odboru, ki bdi nad potekom sanacij. Te bolnišnice so konec novembra lani prejele skupaj 135,8 milijona evrov dodatnega proračunskega denarja, konkretno UKC Maribor je prejel nekaj manj kot 5,5 milijona evrov.

UKC Maribor je sicer lansko leto sklenil z okoli štirimi milijoni evrov izgube. Če ne bi bilo interventnega zakona, bi ta izguba dosegla 9,5 milijona evrov.

Projekcija poslovanja v sanacijskem programu, ki ga bo vodstvo bolnišnice na čelu z direktorjem Vojkom Flisom predložilo članom sveta zavoda, predvideva prvi dve leti negativno poslovanje ter v letih 2020 in 2021 uravnotežen poslovni izid.

Po zaposlitvi v državni upravi je iz sveta zavoda izstopila predstavnica ustanovitelja Barbara Tiselj, po poročanju časnika Večer je postala sekretarka v kabinetu ministrice za zdravje. Na njeno mesto je vlada do izteka mandata sveta zavoda, to je do 4. septembra 2021, imenovala Moniko Ažman.