c S
Za upravno stavbo družbe Garant ena ponudba 09.04.2018 15:54 Polzela, 09. aprila (STA) - Stečajna upraviteljica družbe Garant iz Polzele Milena Sisinger je prejela eno zavezujočo ponudbo za nakup stavbe uprave s trgovino in lesenim skladiščem, ki jo bo tako prodala po izklicni ceni 250.000 evrov. Ponudbo je oddal zdajšnji najemnik, družba Matis, je STA povedala Sisingerjeva. Tako je sedmi poskus prodaje tega premoženja uspel.

Medtem pa ni bilo interesentov za drugi sklop nepremičnin, to je za nakup skladiščnega dela z dvoriščem, ki se je prav tako prodajal v sedmem poskusu, in sicer po izklicni ceni 526.000 evrov. Kako bo v prihodnje prodajala to premoženje, Sisingerjeva še ne ve, možno je, da se bo odločila za informativno zbiranje nezavezujočih ponudb, da vidi, ali obstaja kakšen interes za nakup teh nepremičnin.

Stečajna upraviteljica Milena Sisinger je vodenje stečajnega postopka družbe Garant prevzela pred kratkim, potem ko je Okrožno sodišče v Celju 19. marca na podlagi obvestila ministrstva za pravosodje izdalo sklep o razrešitvi dotedanjega stečajnega upravitelja družbe Garant Tomaža Kosa.

Zoper Kosa je bila med drugim pravnomočno uvedena preiskava v kazenskem postopku in tudi pravnomočno odrejen pripor, in sicer zaradi sumov zlorabe položaja ter dajanja in jemanja podkupnine.