c S
Italijanski lastniki Cimosa napovedali nove investicije 09.04.2018 07:15 Zagreb, 06. aprila (STA) - Hrvaški minister za državno premoženje Goran Marić in italijanski veleposlanik na Hrvaškem Adriano Chioid Cianfaran sta se danes v Zagrebu pogovarjala o nadaljevanju sodelovanja pri "projektu Cimos", so sporočili s hrvaškega ministrstva za državno premoženje. Italijanski lastniki Cimosa so napovedali novih 14 milijonov evrov investicij.

Cimos je lani kupila italijanska družba TCH Europe, ki je del sklada Palladio Finanziaria, za 110.000 evrov ob jamstvih, da bo poplačala 110 milijonov evrov dolgov družbe, ki ima sedež v Kopru, podjetja pa v BiH, Srbiji in na Hrvaškem.

Doslej so novi lastniki v Cimos vložili šest milijonov evrov, v naslednjih dveh letih pa načrtujejo dodatnih 14 milijonov evrov, so danes še sporočili s hrvaškega ministrstva za državno premoženje.

Hrvaški minister Marić je potrdil, da bo Hrvaška s svoje strani storila vse kar je v njeni pristojnosti, da bi se načrtovana vlaganja v Cimos tudi uresničila.

Na srečanju v Zagrebu je bil tudi direktor TCH in Cimosa Gino Berti, ki je poudaril, da bodo z novimi investicijami zagotovili krepitev proizvodnje ter odpiranje novih delovnih mest.

Italijanski lastniki so konec lanskega lata napovedali prestrukturiranje družbe in krčenje števila delovnih mest. Program preseženih delavcev v Cimosu so v Sloveniji začeli izvajati sredi januarja.