c S
V Posavju javna razpisa strategije lokalnega razvoja 09.04.2018 07:15 Krško, 08. aprila (STA) - Lokalna akcijska skupina (LAS) Posavje je te dni objavila javna poziva za izbor letošnjih območnih projektov uresničevanja ciljev strategije lokalnega razvoja, denarno podprtih iz evropskih skladov za regionalni razvoj in za pomorstvo ter ribištvo. Razpisa predvidevata skupaj poldrugi milijon evrov podpore, rok za prijavo na oba poteče 21. junija.

Krška Regionalna razvojna agencija Posavje je sporočila, da je v evropskem skladu za regionalni razvoj za Posavje na voljo pol milijona in v evropskem skladu za pomorstvo in ribištvo milijon evrov.

Delež sofinanciranja upravičenih stroškov pri prvem skladu lahko seže do štirih petin, pri drugem pa je možno sofinanciranje polovice, 85 odstotkov ali vseh upravičenih stroškov.

Kot so pojasnili, želijo z omenjenima in drugimi podobnimi razpisi prispevati k uresničevanju strategije lokalnega razvoja na območju Posavja, sredstva za sofinanciranje projektov LAS Posavje pa dodeljujeta ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

LAS Posavje sicer v prihodnjih dneh pripravlja krajevne predstavitve omenjenih razpisov. V Radečah ju bodo predstavili 16. aprila, v Bistrici ob Sotli 18. aprila, v Krškem 20. aprila, v Brežicah 23. aprila, v Sevnici 25. aprila in v Kostanjevici na Krki 26. aprila, je še sporočila Regionalna razvojna agencija Posavje.