c S
DUTB od morebitnega partnerja za Glince pričakuje vsaj 1,27 milijona evrov 06.04.2018 08:45 Ljubljana, 06. aprila (STA) - DUTB zbira zavezujoče ponudbe za skupno vlaganje v izvedbo prve faze gradbenega projekta Glince v Podutiku v Ljubljani. Izhodiščna cena za večinski delež v namenski družbi, ki bi v tej fazi zgradila okoli 50 stanovanj, je postavljena pri 1,27 milijona evrov. Ponudbe zbirajo do 30. aprila.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) išče partnerja za projekt skupnih vlaganj na zemljišču površine nekaj več kot 5300 kvadratnih metrov, na katerem bi po idejni zasnovi, ki se lahko še spremeni, zgradili okoli 50 stanovanj in 80 kletnih parkirnih mest, so za STA povedali v DUTB.

Za projekt nameravajo ustanoviti projektno družbo, ki bo imela dva lastnika, DUTB in investitorja, pri čemer bi DUTB v družbo kot stvarni vložek vložila zemljišče, ki je v njeni lasti, investitor pa bi sodeloval s kapitalom, s katerim se bi gradil nepremičninski projekt.

DUTB bi imela v namenski družbi 49,99-odstotni, investitor pa 50,01-odstotni delež. DUTB za 50,01-odstotni delež pričakuje vsaj 1,27 milijona evrov denarnega vložka.

Javni razpis interesentom omogoča elektronski skrbni pregled, in sicer med 13. marcem in 24. aprilom, ponudbe zbirajo do 30. aprila.

DUTB s posojili ali dodatnimi kapitalskimi vložki v projektni družbi ne bo sodelovala, bo pa lahko družba za morebitna posojila zaprosila pri bankah, pravijo v DUTB.

"DUTB išče partnerja z zadostnim kapitalom in znanjem, ki je skupaj z DUTB pripravljen vstopiti v projekt izgradnje stanovanjskega projekta na omenjenem zemljišču," pravijo in dodajajo, da so skupna vlaganja privlačna priložnost za razvoj projektov, kadar investitorji ne vidijo možnosti, kako bi za razvoj projekta najprej kupili zemljišče, nato pa še vložili v njegov razvoj.

Razvoj celotnega zemljišča v lasti DUTB je predviden v več fazah. Za prvo fazo je za omenjeno zemljišče velikosti 5300 kvadratnih metrov po veljavnem občinskem podrobnem prostorskem načrtu dovoljena gradnja večstanovanjskih objektov s skupno bruto etažno površino 5200 kvadratnih metrov nad zemljo in 2800 kvadratnih metrov v kletni etaži.

V DUTB so februarja pojasnili, da so predvidene tri faze in skupno okoli 300 stanovanj.