c S
Na kratko iz gospodarstva 06.04.2018 07:18 Ljubljana, 05. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Skupščina banke Addiko je danes med drugim sklenila, da se od 18,96 milijona evrov lanskega bilančnega dobička za izplačilo dividend nameni sedem milijonov evrov, 11,96 milijona evrov pa se ga prenese. Poleg tega je upravi in nadzornemu svetu podelila razrešnico za delo v lanskem letu, izhaja iz zapisnika skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa.

Nadzorni svet Save Re je na sredini seji potrdil revidirano letno poročilo Save Re tako na ravni skupine kot družbe za leto 2017, so sporočili iz pozavarovalnice. Poslovanje so predstavili že na novinarski konferenci v začetku marca: skupina je zbrala 517,2 milijona evrov bruto premij, kar je 5,5 odstotka več kot leta 2016, čistega dobička pa je bilo za 31,1 milijona evrov, kar je 5,5 odstotka manj. Na ravni družbe so zbrali 153,2 milijona evrov bruto premij oz. 3,9 odstotka več in ustvarili 33 milijonov evrov čistega dobička oz. 0,3 odstotka več kot predlani.

P&S Capital, finančni svetovalec pri prodaji družbe Golf Arboretum, je danes v časniku Finance objavil vabilo k izkazu interesa za nakup celotnega golf kompleksa družbe Golf Arboretum, skupaj z najemom ali nakupom zemljišč in možnostjo gradnje hotela.

Mercator je danes prejel dokumentacijo, da je Teo Vujčić s 4. aprilom odstopil s položaja člana nadzornega sveta.

Družba KS Naložbe iz Ljubljane je v zvezi s februarsko objavo programa nakupov lastnih delnic sporočila, da od 27. marca do vključno 5. aprila na Ljubljanski borzi ni odkupila nobenih lastnih delnic. Skupno število lastnih delnic tako ostaja 15.912, kar predstavlja 0,41 odstotka vseh.

Iz Gorenja so sporočili, da so v sredo od družbe Conseq Investment Management iz Prage prejeli obvestilo, da so njeni investicijski skladi 28. marca povečali skupni delež vseh glasovalnih pravic v Gorenju na 7,05 odstotka.