c S
Rok za oddajo ponudb za prenovo ptujske tržnice podaljšan še za nekaj dni 30.03.2018 14:10 Ptuj, 30. marca (STA) - Mestna občina Ptuj je podaljšala rok za oddajo ponudb na razpisu za izvajalca del za prenovo mestne tržnice še za nekaj dni. Novi rok je 13. april. Rok je ponovno podaljšan zaradi vložene revizije na razpisno dokumentacijo, so danes sporočili iz kabineta župana Mirana Sečarja.

Kot so pojasnili, je bila sprememba datuma za odpiranje ponudb v skladu z zakonom objavljena na portalu javnih naročil. "Mestna občina Ptuj vse postopke za ureditev mestne tržnice vodi v skladu z zakonom, transparentno in gospodarno, da z odgovorno porabo javnih sredstev doseže prenovo tega pomembnega dela starega mesta," so ponovili.

S tem pa se ne strinjajo ptujski mestni svetniki, ki zahtevajo prekinitev tega po njihovih ocenah dvomljivo pripravljenega razpisnega postopka in objavo novega razpisa za tržnico. A župan njihove zahteve zavrača.

Na zadnji seji mestnega sveta je ponovil, da se vse dela v skladu s predpisi, zato ne vidi razlogov za razveljavitev razpisa. Zaveda se sicer, da začrtani rok o poletnem zaključku prenove ne bo mogel biti uresničen, računa pa na to, da bi do odprtja prišlo vsaj do pomladi naslednje leto.

Mestna občina je razpis za izbiro izvajalca objavila sredi januarja in rok za oddajo ponudb že trikrat podaljšala.

Zahtevek za revizijo v postopku oddaje javnega naročila so vložili v ptujskem gradbenem podjetju GP Projecting. Občina ga je zavrnila, zdaj pa je v obravnavi na državni revizijski komisiji. Po mnenju omenjenega gradbenega podjetja je v razpisu domnevno spornih več točk. Zahtevane reference naj bi bile oblikovane tako, da razpisnim pogojem ustreza le ozek krog potencialnih ponudnikov, zaradi česar naj bi razpis nedopustno omejeval konkurenco. Vlagatelj predloga za revizijo občini očita tudi večkratno spreminjanje datumov oz. rokov za sprejemanje vprašanj ponudnikov na portalu javnih naročil.