c S
Delničarjem Zavarovalnice Triglav se obeta enaka dividenda kot lani 30.03.2018 06:35 Ljubljana, 29. marca (STA) - Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav bo skupaj z upravo skupščini delničarjev predlagal, naj se del bilančnega dobička v višini 56,8 milijona evrov uporabi za izplačilo dividend. Za leto 2017 je tako predlagana dividenda v višini 2,50 evra bruto na delnico, kar je enako kot lani.

Tako so na današnji seji sklenili nadzorniki, ki so potrdili tudi revidirano letno poročilo Zavarovalnice Triglav in njene celotne skupine za leto 2017. To bo objavljeno v petek, po nerevidiranih podatkih, objavljenih v začetku meseca, pa je skupina Triglav lani ustvarila 69,7 milijona evrov čistega dobička, kar je 15 odstotkov manj kot leto prej. Premije so na letni ravni narasle za sedem odstotkov na skoraj eno milijardo evrov.

Matična družba je v letu 2017 ustvarila 62,5 milijona evrov čistega dobička, kar predstavlja 17-odstotni padec, premije so narasle za pet odstotkov na 622 milijonov evrov.

Nadzorni svet je potrdil tudi predlog uprave o spremembi politike upravljanja s kapitalom skupine in spremembi dividendne politike kot njenemu delu. Predlog višine dividende za leto 2017 je temu prilagojen in predstavlja osnovo za bodoče vzdržno izvajanje dividendne politike Zavarovalnice Triglav, so v sporočilu za javnost zapisali v največji slovenski zavarovalnici.

Kot navajajo, Zavarovalnica Triglav izvaja atraktivno in vzdržno dividendno politiko. Delež konsolidiranega čistega dobička preteklega leta, namenjen izplačilu dividend, znaša najmanj 50 odstotkov, pri čemer si bo zavarovalnica prizadevala izplačati delničarjem dividendo, ki ni nižja od dividende preteklega leta. Tudi v bodoče bo njeno izvajanje podrejeno srednjeročno vzdržnemu doseganju ciljne kapitalske ustreznosti skupine Triglav.