c S
Na kratko iz gospodarstva 30.03.2018 08:00 Ljubljana, 29. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Nadzorni svet Prve Group se je na današnji seji seznanil s finančnim poročilom za lani Prve Group in hčerinskih družb, potrdil predlog sklica skupščine in predlagal skupščini družbe novega člana nadzornega sveta. Seznanil se je z odstopno izjavo članice revizijske komisije Mojce Babnik in potrdil novega člana te komisije, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Nadzorni svet družbe Delo Prodaja se je seznanil z rezultati poslovanja družbe za lani in sprejel poslovni načrt družbe za letos ter se seznanil s poslovanjem v letošnjem januarju in februarju, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe.

Nadzorni svet družbe Terme Dobrna se je v sredo seznanil s poslovanjem družbe v prvih dveh mesecih letos, sprejel je revidirano letno poročilo za lani, potrdil predlog uprave za skupščino o uporabi bilančnega dobička ter sprejel poročilo nadzornega sveta o delu nadzornega sveta in o preveritvi letnega poročila družbe za leto 2017, je danes na spletni strani Ljubljanske borze objavila družba.

Družba Terme Dobrna je lani ustvarila 9,2 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 7,8 odstotka več kot leta 2016. Terme, ki so po lanskem prevzemnem postopku v 67-odstotni lasti družbe Alea inženiring, so leto končale s 394.018 evrov čistega dobička, kar je 43,6 odstotka več kot v letu 2016 in 16 odstotkov več od načrtov, izhaja iz dodatne objave družbe na spletni strani Ljubljanske borze.

Okrožno sodišče v Kranju je v stečaju družbe Šešir dovolilo prodajo 1677 delnic Gorenjske banke z zviševanjem izklicne cene. Stečajni upravitelj je izklicno ceno postavil pri 295 evrih za delnico oz. 494,715 evrih. Prodaja bo opravljena na podlagi javne dražbe, ker je ta način po presoji sodišča najprimernejši za takšno vrsto premoženja, izhaja iz današnje objave na Ajpesu.

Družba Sivent je lani po nerevidiranih in nekonsolidiranih podatkih zabeležila okoli 95.000 evrov izgube, potem ko je imela leto prej 3,1 milijona evrov izgube. Družba tudi lani ni ustvarila poslovnih prihodkov, imela je 18.500 drugih prihodkov, odhodki pa so znašali okoli 111.000 evrov, je danes prek spletne strani Ljubljanske borze objavil Sivent. Delničarji te družbe za ustanavljanje, financiranje in upravljanje družb, ki je v 93,71-odstotni lasti nizozemske družbe Eerste Niedering fonds, so 19. marca potrdili izključitev manjšinskih delničarjev ter umik delnic z Ljubljanske borze.