c S
Trump Amazonu očita premajhno plačevanje davkov 29.03.2018 16:06 Washington, 29. marca (STA) - Ameriški predsednik Donald Trump je prepričan, da ameriški spletni velikan Amazon plača premalo davkov in škodi drugim trgovcem. S tvitom, v katerem se je med drugim obregnil tudi ob Amazonovo sodelovanje z ameriško pošto, se je odzval na poročanje spletnega portala Axios o predsednikovi obsesiji s spletnim trgovcem.

Za razliko od ostalih trgovcev, Amazon zveznim državam in lokalnim oblastem plača zelo malo ali pa sploh nič davka, je tvitnil Trump in dodal, da ameriški velikan več tisoč trgovcev spravlja ob posel, ZDA pa povzroča ogromno izgubo.

Trumpovi komentarji prihajajo po tem, ko je spletni portal Axios poročal o Trumpovi obsesiji z Amazonom. Kot je zapisal portal, Trump verjame, da Amazon pri ameriški pošti US Postal Service uživa pred prednostno obravnavo. V tvitu je predsednik zapisal, da Amazon pošto uporablja za svojega "kurirčka".

V Axiosu so zapisali še, da se Trumpovi premožni prijatelji pritožujejo, da Amazon ubija nakupovalna središča in druge trgovce z dejanskimi trgovinami, poročanje povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Trump je sicer že dlje časa v navzkrižju z ustanoviteljem Amazona Jeffom Bezosom, ki je v času predsedniške kampanje glasno kritiziral republikance. Bezos je prav tako lastnik časnika Washington Post, ki je pogosto tarča Trumpovih kritik.

V Beli hiši poročanja spletne strani niso želeli komentirati, so pa izpostavili, da si Trump prizadeva za ustvarjanje enakih poslovnih pogojev za vsa podjetja.