c S
Prva dražba za prodajo smučišča Kope neuspešna 29.03.2018 15:29 Ljubljana/Slovenj Gradec, 29. marca (STA) - Za danes razpisana prva dražba za prodajo smučišča Kope ni bila uspešna, saj se dražbe nihče ni udeležil, je za STA pojasnila stečajna upraviteljica družbe Gorsko turistični center (GTC) Kope v stečaju Simona Goriup. Predlagala bo novo dražbo po nekaj nižji izklicni ceni. Tokrat je bila ta določena pri 3,4 milijona evrov.

Naprodaj je celotno smučišče Kope, ki zajema vse žičniške naprave, stroje, opremo, naprave na smučišču, opremo v pisarnah in apartmajih ter drobni inventar, sistem za zasneževanje smučišča, montažne barake in restavracijo.

Družba GTC Kope je v stečaju od septembra 2015. Naprave ima vse od jeseni istega leta v najemu podjetje Vabo, ki ima ob smučišču in v Slovenj Gradcu tudi nastanitvene zmogljivosti. Podjetje ima s smučiščem, kot je znano, dolgoročne načrte.

Po nekaj kriznih letih se zanimanje za smučanje na Kopah spet povečuje. V iztekajoči se sezoni so na Kopah našteli 118 smučarskih dni in prek 79.000 smučarjev, kar je skoraj 30 odstotkov več kot lansko sezono, so za STA pojasnili v družbi Vabo.

Na smučišču je na 60 hektarjih urejenih 15 kilometrov smučarskih prog, postavljenih je šest vlečnic in dve novejši štirisedežnici. Najdaljša proga je dolga 1400 metrov in ima 500 metrov višinske razlike. V bližini je za 15 kilometrov tekaških prog, lokacija pa omogoča tudi poletni turizem, predvsem pohodništvo in kolesarjenje.