c S
Sekavčnik predsednik upravnega odbora KD Group 28.03.2018 14:37 Ljubljana, 28. marca (STA) - Upravni odbor finančne družbe KD Group je na današnji seji za predsednika odbora imenoval Aleksandra Sekavčnika. Ta je na tem mestu nasledil Matjaža Gantarja, ki je umrl po hudi bolezni. Za namestnika predsednika upravnega odbora so imenovali Matijo Gantarja, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz KD Group.

Družbi KD in KD Group sta danes objavili nerevidirane in nekonsolidirane računovodske izkaze za lani. Krovna družba KD Group je lani ustvarila 11,83 milijona evrov finančnih prihodkov, medtem ko jih je bilo predlani za 17,77 milijona evrov. Družba je po predlanski izgubi lani zabeležila nekaj več kot 400.000 evrov čistega dobička.

V Skupini KD Group je Adriatic Slovenica, ki ima od sredine leta 2016 v lasti družbo KD Skladi. Upravni odbor družbe KD Group je konec lanskega novembra izbral finančnega svetovalca, ki išče strateškega investitorja za nakup večinskega deleža v zavarovalnici. Skupina Adriatic Slovenica je lani ustvarila 11,4 milijona evrov čistega dobička.