c S
Cene nafte rastejo 29.03.2018 10:04 Singapur, 29. marca (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem elektronskem trgovanju nekoliko dvignile. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so na trgu odmevale novice, da so se ameriške zaloge nafte spet znatno povečale, a so hkrati padle zaloge naftnih derivatov.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom maja je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 64,62 dolarja, kar je 24 centov več kot v sredo. Severnomorska nafta brent z majskim dobavnim rokom se je podražila za 33 centov na 69,86 dolarja za sod.

Trgovci z nafto spremljajo tudi poročanja medijev o podaljšanju sodelovanja med Organizacijo držav izvoznic nafte (Opec) in Rusijo za obdobje od deset do dvajset let. Novice je potrdil tudi generalni sekretar Opeca Mohamed Barkindo, ki je dejal, da kartel išče dolgoročno sodelovanje z omenjeno državo. Opec in Rusija si sicer že dlje časa z dogovorom o omejitvi proizvodnje nafte prizadevata za stabilizacijo cen črnega zlata.