c S
Finančna uprava nagradila najboljše kratke filme o davkih 29.03.2018 10:02 Ljubljana, 29. marca (STA) - Finančna uprava RS (Furs) je izbrala najboljše kratke filme na temo "Kaj imam od davkov?". Na natečaju, s katerim so želeli na finančni upravi širiti davčno kulturo, je sicer sodelovalo 57 članov ekip s 24 filmi.

Na finančno upravo je do izteka roka razpisa prispelo 24 kratkih filmov na temo davkov, od tega 12 v vsaki kategoriji, so sporočili s Fursa.

Komisija, ki je ocenjevala prispele predloge na razpis javnega nagradnega natečaja, se je odločila, da si nagrado med osnovnošolci zaslužijo Ema Nagode, Naomi Lorencin in Petja Logar. V kategoriji ostali so člane komisije najbolj prepričali Matevž Zajc, Aljaž Zajc in Sandi Zajc.

Zmagovalni člani ekip bodo za nagrado prejeli ipade, izročili jim jih bodo na slovesni prireditvi ob dnevu finančne uprave.

Vse prispele filme so sicer na upravi ocenili za izvirne, dovršene in kreativne. Kot so dodali, prispevajo k razmišljanju in razumevanju davkov oz. davčne kulture.