c S
Svet onkološkega inštituta danes o sanacijskem načrtu 28.03.2018 08:00 Ljubljana, 28. marca (STA) - Svet Onkološkega inštituta Ljubljana bo danes obravnaval predlog sanacijskega programa, ki ga je pripravila uprava bolnišnice. Vseh 15 bolnišnic, ki so se znašle v sanaciji poslovanja, mora namreč do konca meseca pripraviti sanacijske programe in jih poslati sanacijskemu odboru, ki bdi nad potekom sanacij.

Čeprav je onkološki inštitut v zadnjih letih posloval s plusom, pa je imel iz preteklih let akumuliran minus v višini 3,85 milijona evrov. Zato so se znašli v sanaciji poslovanja. V okviru sanacije so prejeli okoli tri milijone evrov sredstev, a morajo pripraviti sanacijski načrt in ga potem pod vodstvom sanacijskega odbora tudi uresničevati.

Po obravnavi sanacijskega načrta na svetu onkološkega inštituta ga bodo poslali sanacijskemu odboru. Dokument bodo usklajevali kvečjemu do 16. aprila, medtem ko je 23. april skrajni rok, do katerega morajo načrte poslati v potrditev ministrici za zdravje.