c S
Vesel na OECD o spreminjajoči vlogi vrhovnih revizorskih institucij 27.03.2018 13:54 Pariz, 27. marca (STA) - Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel se v okviru tedna antikorupcije in integritete na sedežu OECD udeležuje ustanovnega zasedanja Zveze revizorjev. Na zasedanju je med drugim izpostavil, da se vloga vrhovnih revizorskih institucij zelo spreminja, saj se spreminjajo tudi družbene okoliščine in potrebe davkoplačevalcev.

Vesel se je zasedanja udeležil na povabilo Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), so sporočili iz računskega sodišča.

V svojem nastopu pred predstavniki vrhovnih revizorskih institucij, vodij notranjerevizijskih služb raznih mednarodnih organizacij in drugimi zunanjimi revizorji je Vesel med drugim spregovoril o spreminjanju vlog revizorskih institucij.

Načrtovanje revizij mora biti po njegovih besedah v tesnem stiku s trajnostnimi cilji, poleg pravočasne izvedbe revizije pa je ključna tudi predstavitev posamezne revizije različnim javnostim. V predstavitvi je pri spreminjajočih se družbenih okoliščinah in potrebah davkoplačevalcev poleg trajnostnega razvoja izpostavil tudi demografske trende in migracije.

Ob robu zasedanja v Parizu je delegacija računskega sodišča opravila tudi posamezne bilateralne sestanke s predstavniki OECD, z nekaterimi vrhovnimi revizorskimi institucijami, slovenskim veleposlaništvom in predstavništvom Slovenije pri OECD.