c S
Citycenter Celje lani z rastjo prometa 27.03.2018 13:23 Celje, 27. marca (STA) - Nakupovalno središče Citycenter Celje je lani ustvarilo 112,5 milijona evrov prometa, kar je 3,2 odstotka več kot leto prej. Porast prometa je posledica boljše potrošniške klime v Sloveniji in marketinških aktivnosti, je na današnji novinarski konferenci v Celju povedala vodja centra Darja Lesjak. Našteli so 5,5 milijona kupcev.

Po besedah Lesjakove njihova poslovna filozofija temelji na najsodobnejšem modelu upravljanja nakupovalnih središč. Citycenter Celje, ki ga upravlja avstrijsko podjetje SES Spar European Shopping Center, dnevno obišče več kot 25.000 obiskovalcev, v 12 letih obstoja so jih sprejeli 58,8 milijona.

Za obiskovalce nakupovalnega središča, ki ta mesec praznuje 12. obletnico delovanja, skrbi 850 zaposlenih. S tem se Citycenter Celje uvršča v sam vrh zaposlovalcev na Celjskem, je dejala Lesjakova.

Lani je Citycenter Celje izvedel dve obsežni naložbi, in sicer ureditev garažne hiše po evropskih standardih ter sanacijo strehe, za kar so namenili okoli dva milijona evrov. Letos pa se bodo lotili projekta zamenjave osvetlitve centra z LED tehnologijo, ki je bolj varčna in okolju prijazna, posodobili bodo tudi videonadzorni sistem.

Za april ob tem napovedujejo odprtje nove trgovine z urami in modnimi dodatki.