c S
Skupina Intersport ISI lani z več kot 10-odstotno rastjo prihodkov 26.03.2018 11:32 Naklo, 26. marca (STA) - Skupina Intersport ISI, ki je od konca 2016 v lasti poljskega sklada Enterprise Fund VII oz. njegove družbe Sigur Retail Group, je lani ustvarila 101 milijon evrov prihodkov, kar je 13 odstotkov več kot v 2016. Prodajo so povečali na vseh trgih Zahodnega Balkana, kjer delujejo, so danes sporočili iz družbe, ki je bila pred tem del skupine Mercator.

Trgovec s športno opremo poleg Slovenije posluje še na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Albaniji in na Kosovu.

V primerjavi z letom poprej so prihodki od prodaje v Sloveniji zrasli za 9,3 odstotka, pri čemer v družbi, ki ima sedež v Naklem, upoštevajo tudi izvoz artiklov, na Hrvaškem so se povečali za 11,9 odstotka, v Srbiji za 21,4 odstotka, v Bosni in Hercegovini za 9,7 odstotka, v Črni Gori pa za 37,5 odstotka.

Kot so ob tem poudarili v Intersportu ISI, jih to uvršča med najuspešnejše Intersportove organizacije na svetu.

Direktorica družbe Mateja Jesenek je poudarila, da so dobri poslovni rezultati povezani z rastjo prodaje v obstoječih trgovinah ter na številnih novih prodajnih mestih. Skupina je maloprodajno mrežo lani povečala za 11 novih trgovin Intersport, pet trgovin The Athlete's Foot - lani so namreč z družbo Intersport International Corporation sklenili franšizni dogovor za to verigo trgovin s športno navdihnjeno obutvijo in oblačili - in tri franšizne prodajalne.

Od skupno 128 prodajnih mest v regiji jih je bilo tako 19 odprtih v minulem letu. Izvedli so tudi nekaj večjih prenov in širitev obstoječih prodajaln, na vseh novih oziroma prenovljenih prodajnih mestih pa so uvedli koncept, ki ponuja preglednejšo predstavitev blaga in testne kotičke.

Jesenekova je izpostavila tudi usklajen in večkanalni tržni nastop ter tudi sodobno spletno trgovino. "Na področju spletne trgovine smo naredili velik korak naprej in možnost spletnega nakupovanja razširili v Srbijo in na Hrvaško," je dodala.

Med strateškimi cilji za naprej so v družbi izpostavili nadaljnjo rast in razvoj prodajne mreže. Investicije v prodajne površine so tako ena od letošnjih prioritet, pri čemer se bodo usmerjali predvsem na trge, ki zaradi velikosti predstavljajo še neizkoriščen potencial, in na nove lokacije, kjer Intersport še ni prisoten. Pospešeno rast načrtujejo tudi na področju spletne prodaje.

Postopek prodaje družbe Intersport ISI, ki jo je v okviru poslovnega prestrukturiranja skupine Mercator od največjega slovenskega trgovca kupil poljski sklad Enterprise Fund VII oz. njegova družba Sigur Retail Group, se je zaključil v začetku decembra 2016. Vrednost transakcije je bila skoraj 34,5 milijona evrov.