c S
GZS bo podelila nagrade za izjemne dosežke 26.03.2018 07:29 Ljubljana, 26. marca (STA) - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bo zvečer v Cankarjevem domu podelila 50. nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Nagrade, ki jih podeljujejo že od leta 1969, prejmejo najvidnejši gospodarstveniki, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in širše družbeno okolje.

Nagrade, ki so najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, so namenjene gospodarstvenikom in gospodarstvenicam, ki trajnostno ustvarjajo presežke - imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno filozofijo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. S svojim delovanjem in aktivnostmi dokazujejo, da je mogoče odlične rezultate v zadovoljstvo tako kupcev in lastnikov kot zaposlenih in okolja doseči tudi v najzahtevnejših pogojih poslovanja.

Doslej je nagrado prejelo 353 gospodarstvenikov in gospodarstvenic. Devet letošnjih nagrajencev se bo že zgodaj popoldne predstavilo na novinarski konferenci, priznanja pa jim bodo izročili na večerni prireditvi v Cankarjevem domu.

Rdeča nit letošnje podelitve bo geslo: Strast spreminja sanje v uspeh. O tej temi bo govoril tudi posebni gost prireditve, predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Pred gosti v dvorani bo spregovoril o svoji strasti do pravniškega poklica in nogometa, ki ga žene, da sega po zvezdah in uresničuje svoje sanje.

Lani so nagrade GZS prejeli izvršni direktor družbe TEM Čatež Andrej Bajuk, generalni direktor Steklarne Hrastnik Andrej Božič, direktor družbe Magneti Ljubljana Albert Erman, generalni direktor družbe Kolektor Etra Tomaž Kmecl, direktorica družbe Atotech Slovenija Mariana Karla Rebernik ter direktor družbe Cleangrad Jernej Zupančič.