c S
Ljubljanski svetniki o spremembah prostorskega akta v korist soproga direktorice mestne uprave 26.03.2018 07:18 Ljubljana, 26. marca (STA) - Ljubljanski svetniki bodo danes odločali tudi o spremembah prostorskega akta za stanovanjsko sosesko ob Regentovi cesti, ki bi vlagatelju, družbi Modra vila, omogočile dokončanje 68 namesto 50 stanovanj. Svetnica Levice Nataša Sukič predlaga umik točke z dnevnega reda, saj je podjetje v lasti soproga v. d. direktorice mestne uprave Urške Otoničar.

Spremembe odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko sosesko ob Regentovi predvidevajo dvig etaže, s čimer bi lahko investitor zgradil 18 stanovanj več, kot je bilo predvideno doslej. Sukičeva je vložila predlog za umik te točke z dnevnega reda, saj gre, kot je zapisala, za dogovor o sodelovanju med Mestno občino Ljubljana (Mol) in direktorjem Modre vile, ki je v tesni sorodstveni povezavi z v.d. direktorice mestne uprave.

Kot je pred dnevi poročal Dnevnik, se je primer znašel tudi po drobnogledom Komisije za preprečevanje korupcije. Otoničarjeva sicer mestno upravo kot vršilka dolžnosti vodi od oktobra lani, pred tem pa je deset let vodila odsek za finance in proračun, od leta 2010 pa oddelek za finance in računovodstvo.

Med drugim se bodo mestni svetniki na današnji seji obravnavali tudi osnutek odloka o razglasitvi palače Kazina za kulturni spomenik lokalnega pomena. Predlog za razglasitev Kazine za lokalni spomenik so podali konservatorji ljubljanske območne enote Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Kot izhaja iz predloga, Kazina predstavlja enega redkih ohranjenih primerov tipa večnamenske javne palače, zgrajene v prvi polovici 19. stoletja, z ohranjeno veliko dvorano, katere krasitvena dela so se ohranila do danes.